Kunstenaars en exposanten

 

In de woonkamergalerie vindt u behalve mijn keramiek ook kunst voor aan de wand (schilderijen, foto's collages, geheel afhankelijk van de lopende expositie) en vele andere, kleinere, handgemaakte producten van ontwerpers en beeldend kunstenaars. Kenmerkend voor de producten is dat ze allemaal met de hand gemaakt zijn in kleinschalige ateliers of fair-trade geproduceerd zijn. Ook zijn er een aantal kunst-gerelateerde cadeaus te koop.

 

 

Lopende expositie:

 

Elke 6 tot 8 weken vindt er een nieuwe expositie plaats met werk 'voor aan de wand', met uitzondering van de schoolvakanties en feestdagen.

Op 23 augustus start de nieuwe expositie met schiderijen van Roeland van Reem.

 

ROELAND VAN REEM schildert zijn landschappen, bloemstillevens en zeegezichten met olieverf in zijn atelier te Maasland. Soms wordt er ook plein air gewerkt.

Vanaf 2010 begint hij tevens te werken met zijn verbeelding als enige referentie. Sinds 2016 wordt er ook letterlijk vanuit het geheugen geschilderd. Zo wordt een landschap of een bos bloemen zeer intensief en selectief bekeken. De bedoeling is dat de voornaamste elementen uit het te schilderen onderwerp in het geheugen worden gegrift. Daarna wordt er in het atelier geschilderd, met het bekeken onderwerp in gedachten. Dan vindt de po√ętische vertaling plaats.

Deze methode geeft veel ruimte aan spontaniteit en een meer persoonlijke [kleur-]registratie. Dat dit mogelijk gedeeltelijk ten koste gaat van een compleet waarheidsgetrouw eindproduct, vindt hij ondergeschikt, want stemming en sfeer worden door hem in zijn werk belangrijker gevonden, dan exacte reproductie.

Van Reem heeft voor de verdere ontwikkeling van zijn landschappen diverse workshops gevolgd bij Roos Schuring en Gerard van de Weerd. Hij exposeert regelmatig in het land en is lid van de Stg. Maassluise Kunstenaars en Het Westlands Kunstcollectief WIT.


 

Maakt u bijzonder en kwalitatief hoogwaardig werk en wilt u dat via de Woonkamergalerie verkopen? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.