Kunst en ambacht winterfair

 

 Op 14 en 15 december 2019 organiseert Tess-keramiek voor de 6e keer een Kunst en ambacht winterfair. 

Tijdens de jaarlijks terugkerende winterfair kunt u in een bijzondere winterse sfeer en onder het genot van een hapje en een drankje en live-muziek genieten van unieke handgemaakte producten en kunst in elke prijsklasse. Dit jaar tonen 12 vakmensen met kleine ateliers uit het Westland en daarbuiten hun werk en laten u kennis maken met het ambacht. Zij zijn zelf aanwezig en vertellen u er graag over!

De Kunst en ambacht winterfair is dit jaar groter dan andere jaren. Niet alleen de galerie is toegankelijk voor publiek, maar ook het (nieuwe) atelier, de studio, kas en de tuin zijn te bezichtigen. We laten een zeer gevarieerd aanbod zien van schilderijen, beelden, foto's, keramiek en porselein, leren tassen, glas, sieraden,vilt, hout....voor ieder wat wils. Naast kunst en ambacht is er veel aandacht voor wonen en styling en zijn er bijzondere woonaccessoires te koop.

  Verschillende vrijwilligers verkopen warme dranken en zelf-gemaakte (hartige) taarten voor het goede doel. Voor een kleine bijdrage kunt u genieten van al dit lekkers en helpt u mensen met dementie aan een leuke activiteit voor een zinvolle dagbesteding.

 

 

Exposanten en muzikanten editie 2019

 

Odette Frijters

Odette Frijters maakt kunstobjecten en gebruiksgoed van klei. Haar kunstobjecten bestaan voornamelijk uit series van drie of meer werkstukken. Ze creëert vormen die op zichzelf staan en geïnspireerd zijn vanuit de natuur. Daardoor zijn haar objecten niet zozeer statisch of industrieel, maar veel meer als levende organismen.

De laatste jaren is zij, naast het draaien met steengoed klei, bezig met het draaien met porselein. Porselein is heel puur en zij wil de doorschijnendheid ervan benadrukken door zo dun mogelijk te werken.

Naast haar eigen werk, werkt Odette ook in opdracht voor particulieren en bedrijven. Zo maakte ze onder meer serviezen, urnen, grote schalen en vazen, beelden, kerstcadeaus en tegeltableaus in opdracht.

Odette is lid van de NVK (Nederlandse Vakgroep Keramisten) en was enige tijd actief in het kunstenaarscollectief Galerie Zône in Leiden.

Voor exposities en informatie kijk op: www.atelierodette.com

Atelier Odette

Herengracht 110, Leiden

Agnes Esenbrink

Woont sinds 1993 in Naaldwijk en werkte 22 jaar als stylist en modeontwerper voor grote Nederlandse warenhuizen waarvan de laatste 10 jaar voor V&D. In oktober 2015 besloot ze zich terug te trekken uit haar vak en richtte ze zich volledig op haar kunstenaarsschap. Ze schreef eerst FAST FASHION, een roman over de mode-industrie en vervolgens maakte ze sculpturen die ze ‘Slow Fashion Stones’ noemt. Op deze beelden vind je klassieke dessins die staan voor tijdloosheid. De sculpturen worden soms gepresenteerd op kussens die gemaakt zijn van een oud suède kledingstuk uit de kringloopwinkel. Het liefst werkt ze direct vanuit de steen, dit betekent dat ze geen proefmodel in klei maakt. Gaandeweg kan het onderwerp veranderen, niets ligt helemaal vast. Er is altijd ruimte voor verandering. Dat schakelen, zoeken en meebewegen is haar uitgangspunt. 

Agnes werkt ook in opdracht, maakt gedenkstenen en geeft beeldhouwles in het Westland. Deze zomer organiseerde ze twee keer een vierdaagse beeldhouwworkshop in Midden Delfland. Sinds april 2018 is ze lid van het Westlands Kunstenaarscollectief WIT.

Je kunt haar boek, sculpturen en collages vinden op haar website: www.agnesesenkbrink.nl

Joke van Lier

Door middel van fusing, casting of handvormen aan de blaaspijp maakt Joke kunstwerken van glas. Om deze mooi te presenteren, vervaardigt zij bijbehorende standaards van ijzer en/of RVS.
Haar recente kunstwerken zijn abstract, waarin de kleur domineert en niet zozeer de vorm. Zij werd hierbij vooral geïnspireerd door het abstracte werk van bekende schilderkunstenaars uit de jaren twintig van de vorige eeuw.

Lijnenspel, grove vormen en kleuren kunnen haar fascineren. Een eenvoudig ogende lijn in een cirkel realiseren, komt in het werkproces niet altijd in één keer goed. De stookprocessen vergen uiterste precisie. Stoken in de glasoven vergt aanzienlijke kennis van glas en stooktechnieken. De effecten van het versmelten zijn boeiend en blijvend mooi. Glas kan een schitterend kleurenpalet geven als ze door licht of zon wordt gevangen en glaswerken kunnen een betoverende glinstering geven in huis of in tuin.

Graag vertelt zij geïnteresseerde bezoekers over de diverse technieken en hoe de glaswerken tot stand komen.

www. jokevanlier-kunstinzicht.nl

email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

mobiel 06-25043961

Caroline Grootenboer

Changeable Art

Is een gepassioneerd kunstenaar maar ook creëert zij graag in samenwerking met mensen. Naast het maken van autonome kunst is zij actief in het opzetten van grootschalige initiatieven waar samenwerking plaatsvind door het werken aan kunst- of textiele projecten.

De ontwikkeling van Changeable Art is nauw  gekoppeld aan haar eigen wens voortdurend in verandering te zijn. Changeable Art is geen statische kunstvorm maar kan ontwikkelen en groeien. Caroline kan veranderingen aanbrengen in bestaande creaties. Voegt bijvoorbeeld  frisse, zomerse kleuren toe aan een warm, winters kunstwerk. Of kan een kunstwerk qua sfeer aanpassen als uw interieur in kerstsfeer wordt gehuld.

Changeable Art een modulair systeem van verschillende organische vormen van wol.

Groot en klein. In allerlei kleuren. Geprikt op een stevig canvas doek. Aan te passen, te veranderen
en uit te breiden in kleur en vorm. Duurzaam, akoestisch, warm en speels.
Voel de zachtheid, het reliëf en de verschillende structuren.

www.carolinegrootenboer.com
Instagram @cgrootenboer
Facebook caroline.grootenboer & BKCG.Changeable.Art
06-40235022
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Marieke van Baalen

Marieke van Baalen maakt graag schilderijen met de vier elementen: water, aarde, lucht en vuur en laat zich inspireren door de structuren in de natuur.

De schilderijen die zij maakt bevatten allerlei natuurlijke materialen en grondstoffen zoals klei, zand, aarde, water, leem, schors, riet, touw, jute en natuurlijke kleurpigmenten.

Voor meer info:

Marieke van Baalen

Tussen Kunst & Coach

www.mariekevanbaalen.weebly.com

 

 

Tonke Joppe

Tonke Joppe is een zeer veelzijdig ontwerpster. Ze volgde de opleiding tot interieurarchitect op de de Academie voor Beeldende Kunst St. Joost te Breda.
Naast haar werk als interieurarchitecte houdt ze zich bezig met het ontwerpen en maken van sieraden, kussens en tassen en andere accessoires, meestal van hergebruikt materiaal; creëren zit haar in het bloed.
Op de winterfair kun je de (zeer lichte) sieraden van gesmolten kunststof, draad en hergebruikt papier vinden.
Kleur speelt in de ontwerpen van Tonke Joppe een zeer grote rol. De kleuren zijn heel fel of juist ingetogen, maar altijd op elkaar afgestemd. Het is dan ook een feest een sieraad van haar te dragen.

Het Timmeratelier

Het timmeratelier van OC Naaldwijk van 'Pieter van Foreest' maakt producten van hout met de bezoekers van het ontmoetingscentrum. Het OC Naaldwijk biedt dagbesteding aan mensen met geheugenproblemen en dementie. Het o.c. in Naaldwijk heeft een timmerwerkplaats waar bezoekers, samen met vrijwilligers, hout bewerken.

www.pietervanforeest.nl

Ans Wiel Verdiesen

Visualiseren is een proces. Mijn (denk)beelden probeer ik vorm te geven. Het begint soms met een idee, vaak ook met een krabbel op papier of met een foto en vergeet de eigen waarneming niet. Dat eigen verhaal wordt geboetseerd in was en vertaald in brons. Voor mij als maker kan de uitingsvorm verschillen, maar het proces van opbouwen, schaven, schuren en toevoegen, blijft veruit het spannendst.

De meeste beelden zijn uniek. Dat wil zeggen dat er maar één van is. Soms is het handiger om met een mal te werken om de vorm te kunnen herhalen. Dan heb ik een kleine oplage van 2 tot 6 gietsels. Maar bijvoorbeeld als het gaat om een ereteken, dan is de oplage groter. Spreek gerust eens af in het atelier via de website en mail.

atelier Wiel Verdiesen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.wielverdiesen.com

gevestigd in ateliergebouw ‘De Wasserij’

Zuidvliet 108 3141 AP Maassluis


Cindy van der Hoeven

Tassen maken, het is een eeuwenoud ambacht. Ik ben er trots op dat ik me in dat ambacht heb verdiept en het vak heb geleerd. Als ambachtelijk vakvrouw kan ik een tas voor u ontwerpen en maken. Volledig naar eigen wens. Eventueel zelfs handbeschilderen. Ik bezit tevens een kleine collectie vooraf gemaakte tassen Nieuwschierig? Kom eens langs in mijn atelier!

Cindy van der Hoeven
Telefoonnummer: 06 48074740

Rachel de Liefde

De Liefde studeerde af aan de Fotoacademie in Amsterdam als autonoom kunstenaar. Doorlopende thema’s in haar werk zijn sensualiteit, de kracht van het leven en vergankelijkheid. In haar project Muurbloemen doet zij een onderzoek naar het spanningsveld tussen werkelijkheid en suggestie. In Shy wordt de kijker meegenomen naar een andere realiteit. De werkelijkheid, wordt door de fotograaf gemanipuleerd tot stillevens, die doen denken aan schilderijen van oude meesters. De Liefde: “De serie Shy gaat over verborgen verlangens. Kleine verhaaltjes die fluisterend door je gedachten stromen. Schoonheid, passie en liefde spelen daarin een grote rol, dat is waar het leven over gaat.”
www.racheldeliefde.info Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 5589 8381

Babette Zwinkels

Babette Zwinkels is een 17-jarige singer-songwriter. Muziek is haar passie, ze is er altijd mee bezig en treedt veel op. Zo heeft ze aan diverse festivals en huiskamerconcerten meegedaan en stond ze meerdere keren in Westlandtheater de Naald. Babette schrijft Nederlandstalige nummers, maar vindt het vooral leuk om aan bekende nummers een eigen draai te geven. Momenteel zit ze op de havo/vwo voor muziek en dans in Codarts, waar ze naast haar normale schoolvakken extra muzieklessen krijgt om zich voor te bereiden op het conservatorium. Ze hoopt dan ook verder te kunnen met muziek en uiteindelijk met een eigen show in het theater te staan. 

Babette Zwinkels
www.babettezwinkels.com
06-37410677

 

2016