Keramiek atelier en galerie voor kunst, keramiek en wonen

 

woonkamergalerie

Woonkamergalerie

In de woonkamergalerie gaan kunst en wonen op een bijzondere manier samen. U vindt er keramiek van Tessa Droog (objecten, klein werk en urnen), sieraden van Lydia Coolen, kunst-kaarten en bijzondere woonaccessoires.

De woonkamergalerie is de voormalige woonkamer van het monumentale pand uit 1872. Het is een extra ruimte die nu dienst doet als galerie en ontvangstruimte.

 

Coming soon

Coming soon: Wintersfeerdagen

Dit jaar helaas geen Kunst- en ambacht winterfair. Maar u kunt de galerie wel bezoeken van 4 t/m 20 dec 2020 op vrij-za en zondag van 12.30-16.30 uur voor de winterse sfeerdagen! 5 kunstenaars en ontwerpers tonen hun werk in de sfeervol gedecoreerde galerie: Martin Groen (schilderijen), Veronica Pock (weefwerk), Lydia Coolen (sieraden), Cindy Vossenaar (tassen) en Tessa Droog (keramiek).

Wilt u zeker zijn van een plekje? Maak een afspraak voor een tijdslot: 06-44988039. Meer informatie over deelnemende kunstenaars vindt u hier.

Openingstijden

Openingstijden

De galerie is open tijdens aangekondigde evenementen, als het bord buiten op de stoep staat en op afspraak. Meestal ben ik op maandag, dinsdag en donderdag in het atelier aan het werk en kunt u gerust aanbellen. Loop gewoon eens vrijblijvend binnen.

 

Waar vindt u wat, 1

Waar vindt u wat?

Bij het menu-item 'Objecten' vindt u mijn kunst van keramiek. Veel foto's en uitleg over de thema's in mijn werk.

Bij 'Woonkamergalerie' vindt u foto's van mijn keramiek-design, woonaccessoires en informatie over evenementen/exposities in de woonkamergalerie,

 

Waar vindt u wat, 2

Waar vindt u wat?

Bij 'Koesteren' vindt u persoonlijke gedenkmonumenten zoals handgemaakte urnen, bewaardoosjes en lichtpuntjes.

Wilt u weten waar mijn werk nog meer te zien is of op de hoogte blijven van de geplande activiteiten? Kijk dan bij 'Agenda'. Of schrijf u in voor de nieuwbrief!

 

Tess Keramiek Wie ben ik?

Tessa Droog

Ik heb mijn opleiding tot keramiste gevolgd aan de SBB in gouda. Naast de basisopleiding heb ik 2 extra leerjaren handvormen en glazuren gevolgd. Ik hou van creƫeren, het liefst zou ik alles zelf kunnen maken;-). Ik hou van natuur en cultuur, eten koken, tuinieren en de mensen om mij heen. Ik maak de wereld graag een beetje mooier.

Wilt u meer van mij weten, lees dan mijn c.v.

 

Waarom keramiek?

Waarom keramiek?

Het vormen van de klei, het ontwikkelen van glazuren en een onuitputtelijke bron van inspiratie zorgen voor eindeloos veel mogelijkheden. Het proces van zachte klei naar harde steen vind ik nog steeds fascinerend. Wist u dat klei er miljoenen jaren over gedaan heeft om klei te worden? In ongeveer 24 uur maakt de oven daar weer steen van! Vandaar dat ik altijd kritisch naar mijn werk kijk. Is dit object mooi genoeg om weer voor jaren te 'verstenen'?