Keramiek atelier en galerie voor kunst, keramiek en wonen

 

woonkamergalerie

Woonkamergalerie

In de woonkamergalerie gaan kunst en wonen op een bijzondere manier samen. U vindt er keramiek van Tessa Droog (objecten, klein werk en urnen), sieraden van Lydia Coolen, kunst-kaarten en bijzondere woonaccessoires.

De woonkamergalerie is de voormalige woonkamer van het monumentale pand uit 1872. Het is een extra ruimte die nu dienst doet als galerie en ontvangstruimte.

 

Coming soon

Coming soon

Op 14 en 15 december 2019 organiseert galerie Tess-keramiek voor de 6e keer een kunst en ambacht winterfair.In een bijzondere winterse sfeer met veel aandacht voor styling en wooninspiratie, tonen 11 vakmensen met kleine ateliers in het Westland en daarbuiten hun werk.

Meer informatie over deelnemende kunstenaars en openingstijden vindt u hier.

Openingstijden

Openingstijden

De galerie is open tijdens aangekondigde evenementen, als het bord buiten op de stoep staat en op afspraak. Meestal ben ik op maandag, dinsdag en donderdag in het atelier aan het werk en kunt u gerust aanbellen. Loop gewoon eens vrijblijvend binnen.

 

Waar vindt u wat, 1

Waar vindt u wat?

Bij het menu-item 'Objecten' vindt u mijn kunst van keramiek. Veel foto's en uitleg over de thema's in mijn werk.

Bij 'Woonkamergalerie' vindt u foto's van mijn keramiek-design, woonaccessoires en informatie over evenementen/exposities in de woonkamergalerie,

 

Waar vindt u wat, 2

Waar vindt u wat?

Bij 'Koesteren' vindt u persoonlijke gedenkmonumenten zoals handgemaakte urnen, bewaardoosjes en lichtpuntjes.

Wilt u weten waar mijn werk nog meer te zien is of op de hoogte blijven van de geplande activiteiten? Kijk dan bij 'Agenda'. Of schrijf u in voor de nieuwbrief!

 

Tess Keramiek Wie ben ik?

Tessa Droog

Ik heb mijn opleiding tot keramiste gevolgd aan de SBB in gouda. Naast de basisopleiding heb ik 2 extra leerjaren handvormen en glazuren gevolgd. Ik hou van creëeren, het liefst zou ik alles zelf kunnen maken;-). Ik hou van natuur en cultuur, eten koken, tuinieren en de mensen om mij heen. Ik maak de wereld graag een beetje mooier.

Wilt u meer van mij weten, lees dan mijn c.v.

 

Waarom keramiek?

Waarom keramiek?

Het vormen van de klei, het ontwikkelen van glazuren en een onuitputtelijke bron van inspiratie zorgen voor eindeloos veel mogelijkheden. Het proces van zachte klei naar harde steen vind ik nog steeds fascinerend. Wist u dat klei er miljoenen jaren over gedaan heeft om klei te worden? In ongeveer 24 uur maakt de oven daar weer steen van! Vandaar dat ik altijd kritisch naar mijn werk kijk. Is dit object mooi genoeg om weer voor jaren te 'verstenen'? 

Odette Frijters maakt kunstobjecten en gebruiksgoed van klei. Haar kunstobjecten bestaan voornamelijk uit series van drie of meer werkstukken. Ze creëert vormen die op zichzelf staan en geïnspireerd zijn vanuit de natuur. Daardoor zijn haar objecten niet zozeer statisch of industrieel, maar veel meer als levende organismen.

De laatste jaren is zij, naast het draaien met steengoed klei, bezig met het draaien met porselein. Porselein is heel puur en zij wil de doorschijnendheid ervan benadrukken door zo dun mogelijk te werken.

Naast haar eigen werk, werkt Odette ook in opdracht voor particulieren en bedrijven. Zo maakte ze onder meer serviezen, urnen, grote schalen en vazen, beelden, kerstcadeaus en tegeltableaus in opdracht.

Odette is lid van de NVK (Nederlandse Vakgroep Keramisten) en was enige tijd actief in het kunstenaarscollectief Galerie Zône in Leiden.

Voor exposities en informatie kijk op: www.atelierodette.com

Atelier Odette

Herengracht 110, Leiden

Samenwerking

 

Noordermeer Kunst

Noordermeer Kunst taxeert, enthousiastmeert, koopt, verkoopt en bemiddelt met passie in alles wat met kunst te maken heeft.

Ook mijn werk wordt door Noordermeer Kunst vertegenwoordigd.

www.noordermeer-kunst.nl


NVK

De Nederlandse Vakgroep Keramisten is een vereniging van beeldend kunstenaars en vormgevers die beroepsmatig keramiek vervaardigen. Als belangenbehartiger is de NVK het landelijk aanspreekpunt die dediscipline keramiek zichtbaar maakt aan een breed publiek. Als vereniging verbindt de NVK leden en niet-leden met gerichte scholing, een plaats om te netwerken en informatie uit te wisselen.

www.nvk-keramiek.nl


Westlands kunstenaarscollectief Wit

Wit is het kunstenaarscollectief van professioneel werkende kunstenaars uit het westland en omgeving. Uitgangspunt van WIT is het verder professionaliseren van beeldende kunst in Westland, waarbij interactie met de bevolking en gemeente voorop staat. Daarnaast wil Wit komen tot gezamenlijke initiatieven die beeldend kunstenaars de gelegenheid geven zich professioneel te profileren.

www.collectiefwit.nl


Cast-Art

Cast-art is de website van Carel Steijn, beeldend kunstenaar en mijn collega van kunstenaarscollectief Wit. Hij geeft schildercursussen en workshops en heeft deze site voor mij in elkaar gezet.

www.cast-art.nl


Sabine de Voogd

Branding expert, ontwerper, fan van groen&water(sport). Gespecialiseerd in het bouwen van merken en het creëeren van een sprekende merkstijl.

Én mijn lieve buuf die me geholpen heeft met het opfrissen van mijn logo en mij allerhande tips gaf om mijn keramiekbedrijf meer te positioneren op de markt.

www.sabinedevoogd.nl

 

 

Agenda

Op deze pagina ziet u een overzicht van de komende evenementen zoals exposities en workshops. Wilt u meer weten over mijn voorgaande exposities, klik dan hier.

 

Voorjaarsexpositie Keramiek Kunst

28 april t/m 9 juni 2019

Galerie De Burgerij

Zutphenseweg 11, 7251 DG Vorden


Westlandse kunst- en atelierroute

18 en 19 juni 2019

11.00-17.00 uur

Woonkamergalerie Tess-keramiek en vele andere locaties in Naaldwijk, Monster en 's-Gravenzande

Dijkweg 45, 2671 GA Naaldwijk